Historie

  
 
 

 
Afbeelding invoegen

Boerderij de Baarskamp, herbouwd nadat deze in de oorlog volledig vernietigd was

 

Afbeelding invoegen

Destijds werden de paarden ingezet om het land te bewerken 

 

Afbeelding invoegen  

Esdoorn, uit de beroemde
Lady Reveil van Wittestein stam

 

 

 

 


Historie


Het bedrijf is in het bloed gaan stromen van de familie ten Bosch, waarbij steeds de melkveehouderij met de paardenfokkerij is gecombineerd. Inmiddels is nu de derde generatie actief op het bedrijf, welke steeds van vader op zoon is voortgezet.

De paardenfokkerij gaat terug op merrie Narcis van Wittestein, geboren in 1949. Een dochter van de legendarische Lady Reveil van Wittestein, die terug te leiden is in vele succesvolle moederstammen.

Narcis van Wittenstein is in 1955 verhuisd van "Wittenstein" naar de stallen van de familie ten Bosch in Driel. In 1959 is hieruit Arciska van Utopia geboren, de dochter hiervan was Esdoorn.

Dochter Tesdoorn (van Luckyboy) staat aan de basis van vrijwel alle fokproducten. In combinatie met Aram bracht zij Grene en deze keur preferente merrie is van grote betekenis geweest voor de fokkerij van ons. Grene gaf naast Sunny Girl (v.Jazz), de kampioene van de Nationale Merriekeuring van 2002, ook nog Minou. Deze Frühling-dochter staat aan de basis van wereldkampioenen Jovian en Astrix. Haar dochter Upshot (v.Olivi) gaf Astrix. De zwarte hengst bewees zichzelf door tot tweemaal toe wereldkampioen te worden en werd op zesjarige leeftijd goedgekeurd bij het KWPN. Haar andere dochter Zinith (v.Tango) is de moeder van wereldkampioen Jovian. Deze Apache-zoon is één van de meest opvallende paarden die de fokkerij van de familie Ten Bosch heeft voortgebracht en laat menig harten sneller kloppen.